بیمارستان و دارو باید رایگان باشد
جمعه, ۲۰ اسفند ۱۴۰۰، ۰۸:۲۷ ب.ظ
پروفسور زیگرید هونکه (مورخ، پژوهشگر و نویسنده کتاب «خورشید الله برفراز مغرب زمین») براساس اسناد و مکتوبات موجود، درباره وضعیت درمان و دارو در دوران تمدن اسلامی مینویسد:
"... معالجات مجانی بودند و هیچکس، چه غنی و چه فقیر، لازم نبود مبلغی بپردازد. نه تنها اقامت در بیمارستان، خوراک و دارو مجانی بود، بلکه پس از مرخص شدن از بیمارستان، لباس نو و پول نیز برای مخارج یک ماه به او داده می شد.
پول اینها از کجا تامین میشد؟ مخارج این موسسات مفصل، سر به بینهایت نمیزدند؟ تنها بیمارستان منصوری، سالیانه یک میلیون درهم میبلعید. این مبلغ از درآمد سالیانه موقوفات مملکت پرداخت میشد و این معمول بود که با بنای هر بیمارستان، به حد کافی نیز موقوفه برای مخارج سالیانهاش تعیین میشد. سرپرستی این زمینهای وقفی به دست معتمدین و افراد با رتبه بود و دولت بر این افراد نظارت میکرد..."
ویل دورانت، مولف یکی از مهمترین کتابهای تاریخ تمدن، معتقد است که داروفروشی و عرضه دارو و داروخانه را برای اولین بار مسلمانان در دوران تمدن اسلامی به وجود آوردند. ویل دورانت در جلد چهارم «تاریخ تمدن» خود مینویسد: «...اولین داروخانه و نخستین مدرسه داروشناسی و داروسازی را مسلمانان به وجود آوردند...»
سعید مستغاثی
- ۰۰/۱۲/۲۰
خب خیلی می شده که