لباس روحانیت آری یا خیر؟
میگویند وقتی غریبهای به دنبال پیامبر میگشت و وارد جمعی میشد نمیتوانست پیامبر را از بغل دستیاش تشخیص دهد. این مطلب یعنی این که پیامبر لباس قوم خودش را میپوشیده است و لباس عربی ذاتا ارزشی ندارد. همچنین حضرت زهرا نیز چادر مرسوم را سر نمیکردند و پوشششان عبای عربی بوده.
استدلال افرادی که میگویند باید لباس روحانیت پوشید این است که این لباس پیامبر است و لباس اصلی هویت ایرانی اسلامی ما قبل از کشف حجاب اجباری رضا خان و ورود شلوار و پیراهن همین عبا و قبا بوده.
همچنین خاطرهای که از علامه طباطبایی نقل میشود که مشکلات مالی بسیاری داشتند و یک دفعه یک نفر در خانهاش را میزند و میگوید: مگر از فلان سال تا به حال ما هوای تو را نداشتیم؟
و بعد وقتی علامه حساب میکند میبیند زمان مذکور از زمانی است که لباس روحانیت پوشیده و آن شخص هم که اسمش شاه نعمت الله ولی بوده خیلی سال پیش مُرده و یکی از عرفای بزرگ بوده.
از این طرف استاد رحیم پور ازغدی را داریم که با وجود علم در حد اجتهاد و ارائه رساله عملیه لباس نپوشیده است. شخصا فکر میکنم عنوان یک دانشجوی مذهبی انقلابی خیلی بیشتر از عناوین آخوند و روحانی و طلبه با لباس خاص خود وجهه بهتری پیش مردم دارد.
با تمام این صحبتها نظر شما چیست؟ وقتی یک آخوندی را میبینید چه حسی پیدا میکنید؟ آیا این لباس باعث نمیشود مردم فکر کنند روحانیت تافته جدا بافته است و از خودشان جداست؟
- ۹۹/۰۵/۰۷
منم مثل خودت وقتی کسی رو با این لباس می بینم حس خوبی بهش ندارم مگه اینکه بشناسمش!
به نظرم با توجه به اینکه اسلام هماهنگ با شرایط زمان هست، بهتره... نمیدونم! هم فوایدی داره هم ضررهای خاص خودش...